DR480E Plus

Prix sur demande

« * » indique les champs nécessaires

Caractéristiques

Pannenwasmachine – DR 480E HR PLUS

* met energieterugwinning. Let op: model valt onder E.I.A. regeling.
De Rhima pannen- en gereedschapwasmachines zijn ontworpen voor het snel en efficiënt schoonwassen van potten, pannen, kratten en gereedschappen. Grote bedrijfszekerheid, eenvoudige bediening en het hoogste hygiëne resultaat zijn daarbij de belangrijkste eigenschappen.
De DR 480E heeft een grote roestvrijstalen korf van 1350 x 725 mm en is een ideale machine als er grote hoeveelheden materialen, kratten of bakken moeten worden afgewassen, of materialen met extra grote afmetingen. Omdat de machine per wasbeurt meer materialen kan reinigen is de totale wastijd per dag korter, waardoor men bespaart op de hoge personele kosten.

Technische gegevens

 • Afmetingen: 1490x885x2320 mm. (bxdxh)
 • Aansluitvermogen: 400 V.
Uitvoering:
– geheel RVS uitgevoerd
– volledig dubbelwandig en geïsoleerd
– energiebesparende boiler
– gelaste wastank met ronde hoeken
– intensief naspoelsysteem (RINS), d.w.z. inclusief breaktank, naspoeldrukverhogingspomp, drukloze boiler, constante naspoeltemperatuur van 85 ºC
– niveau beveiligingsschakelaar
– ingebouwde RVS naspoelboiler
– ingebouwd naspoelmiddeldoseerapparaat
– deurbeveiligingsschakelaar
– 4 wasprogramma’s en een automatisch zelfreinigingsprogramma
– thermische beveiliging tegen oververhitting pomp
Bijzondere eigenschappen van de machine:
 • Geschikt voor grote materialen
 • R.I.N.S.: Rhima Intensief Naspoelsysteem
 • H.A.C.C.P.
 • Bedrijfszeker
 • Eenvoudige bediening
 • Lage operationele kosten
Geschikt voor grote materialen
De DR 480E heeft een grote roestvrijstalen korf van 1350 mm breed. Deze biedt plaats voor 4 Gastronorm bakken of 3 Euronorm bakken/kratten naast elkaar. De vrije doorvoerhoogte is 820 mm en daardoor geschikt om per wasbeurt een flink aantal bakplaten of kratten af te wassen.
R.I.N.S.: Rhima Intensief Naspoel Systeem
Een drukverhogingspomp zorgt ervoor dat het hete naspoelwater met een krachtige, constante druk over de vaat gespoeld wordt. Tijdens de totale naspoeling wordt er geen koud leidingwater in de boiler toegelaten, waardoor tijdens de hele naspoelcyclus het boilerwater constant 85°C is. Het opnieuw vullen van de boiler met koud leidingwater gebeurt via een ingebouwde breektank, nadat de volledige naspoeling klaar is. Hierdoor is de DR 480E niet meer afhankelijk van de druk van de waterleiding. Het hete boilerwater wordt niet meer vermengd met koud water, waardoor er een maximale thermische desinfectie plaatsvindt, het vaatwerk meer warmte opneemt en daardoor beter droogt.
H.A.C.C.P.
De DR 480E heeft drie wasprogramma’s van 180, 360 en 540 seconden en voor zeer vervuilde materialen een continue wasprogramma. Door de elektronische besturing kunnen de drie wasprogramma’s aangepast worden aan de vervuiling van de materialen, zodat altijd een perfect wasresultaat verkregen kan worden. Tevens is de machine uitgerust met een thermochrone besturing, waardoor altijd wordt nagespoeld met boilerwater boven 82°C, conform de H.A.C.C.P. normen.
De zelfledigende, vertikaal geplaatste waspompen zorgen ervoor dat geen vuil waswater in de pomp achterblijft als de machine leegloopt.
Bedrijfszeker
De hele machine, dus ook het frame, de tank, zeven, filters, etc. is uitgevoerd in hoogwaardig AISI 304 18/10 roestvrijstaal. Twee krachtige 2.700 watt, 3 fase waspompen zorgen voor veel waskracht. De roterende robuuste roestvrijstalen was- en naspoelarmen produceren grote dynamische waskracht waardoor dode hoeken vermeden worden. Ook zijn roestvrijstalen was- en naspoelarmen ongevoelig voor chemicaliën en hoge temperaturen.
Eenvoudige bediening
Deze elektronisch bestuurde machine werkt eenvoudig d.m.v. tiptoetsen. Met één toets kiest u het gewenste programma èn start u dit programma. De rest gaat volautomatisch. Het bedieningspaneel toont het gekozen programma, de resttijd en de temperaturen van het waswater en van het naspoelwater. Altijd boven 82°C, conform H.A.C.C.P. Zodoende heeft u tijdens het gehele wasprogramma controle over de juiste werking.
Lage operationele kosten
Om warmteverlies te beperken is niet alleen de deur dubbelwandig, maar de hele machine. Tevens is de DR 480E voorzien van een energiebesparende boiler. Als de machine niet constant wordt gebruikt, is het niet nodig dat de geïsoleerde boiler het naspoelwater constant op 85°C houdt. Over de hele dag gezien, staan de meeste machines langer standby dan dat ze effectief werken. Gedurende deze tijd schakelt de boiler terug naar een lagere standby-temperatuur, waardoor minder energie gevraagd wordt om de boiler op temperatuur te houden. Hierdoor gaat minder energie verloren en vermindert de warmte uitstraling (belangrijk voor een koele werkomgeving).
Een intern reinigingsprogramma, aan het einde van de werkshift, zorgt ervoor dat de wascabine wordt schoongespoeld. De wascabine en de wastank zijn voorzien van afgeronde hoeken. Hierdoor is de machine eenvoudiger en sneller schoon te maken.

De machine wordt standaard geleverd met:

 

– Roestvrijstalen basiskorf 1350 x 725 mm
– Roestvrijstalen plateau inzet
– Roestvrijstalen gereedschapkorf
Optionele accessoires
 • Ingebouwde zeepdosering
 • Verzwaarde boiler 12.000 watt
 • Externe volautomatische waterontharder

Pas trouvé ce que vous cherchiez ? Besoin de plus d’informations ?

Voeg  300,00 toe voor gratis verzending
Your Cart Is Empty

Check out our shop to see what's available