Kippenspit versus combisteamer

Kippenspit of combisteamer, welke kies je best?

Elektrische kippenspitten zoals je die bij D’Heldt vindt, zijn eigenlijk convectieovens. Hete lucht zorgt ervoor dat de ronddraaiende kippen perfect gelijkmatig roosteren. Maar een kippenspit is ook geschikt voor andere gerechten, zelfs vegetarische.

Een combisteamer werkt eveneens op hete lucht, maar biedt ook de optie om met stoom (of een combinatie van beide) gerechten te bereiden. Ook de combisteamer is een oven met heel wat mogelijkheden en dus best vergelijkbaar met een kippenspit.

Dus wat zijn de verschillen en gelijkenissen, en hoe weet je welk apparaat ideaal is voor jouw keuken? We vertellen het je graag hieronder. Door de voordelen van beide machines op te sommen, krijg je vast een idee welke optie het best bij jou past. Heb je toch nog vragen, contacteer ons dan gerust voor meer informatie.

Voordelen van een kippenspit

Het eerste en misschien wel belangrijkste voordeel van een elektrisch kippenspit is de authentieke, heerlijke braadpitsmaak. Die krijgt de kip tijdens het ronddraaien. Het kippenvet druipt van de ene kip op de andere, waardoor de smaak diep binnendringt in het vlees. Als de geur al zorgt voor water in de mond bij je klanten, heb je ze helemaal voor je gewonnen na hun eerste hap.

Niet alleen de geur, ook het uitzicht van een kippenspit is een tweede voordeel van dit soort toestellen. Bij D’Heldt koop je kippenspitten van Fri-Jado, die zelf de term “kooktheater” gebruiken. Een kippenspit is een attractie in of aan je winkel, die bezoekers aantrekt. Zo verhoogt de kans op het verkopen van bijgerechten zoals salades en aardappelbereidingen gevoelig.

Een laatste pro van een kippenspit is de grote capaciteit. Met één programma bereid je tientallen kippen of andere gerechten.

Overtuigd van de voordelen van een elektrisch kippenspit voor jouw zaak? Bekijk ons uitgebreid assortiment professionele kippenspitten.

Voordelen van een combisteamer

Een combisteamer is een veelzijdige, multifunctionele oven. Hij kan allerlei bereidingen aan, van groenten over vlees en vis tot rijst, aardappelen en pasta’s. Maar je tovert ook de lekkerste gerechten uit een kippenspit. Fri-Jado chefkok Karsten toont zelfs hoe je er vegetarische schotels mee klaarmaakt, zoals deze zoete aardappels met guacamole.

Een ander voordeel van een combisteamer is de mogelijkheid om verschillende programma’s te maken en je eigen instellingen te bewaren. Zo maak je steeds dezelfde versie van jouw succesrecept. Ook elektrische kippenspitten beschikken over uitgebreide programma’s voor de lekkerste gerechten. We stellen ze voor jou in of je creëert ze zelf.
Een laatste plus voor de combisteamer is de optie om te stomen, die ontbreekt bij het kippenspit. Het is absoluut mogelijk om vis te bereiden in een kippenspit, maar voor gestoomde vis heb je een combisteamer nodig.

Kippenspit of combisteamer?

De verschillende voordelen hierboven bieden je alvast een leidraad voor de beslissing welke machine het best past bij jouw noden, wensen en behoeften. Ben je er nog niet helemaal uit of wil je de toestellen live aanschouwen? Contacteer ons met jouw vraag, dan helpen we je met veel plezier verder.

Voeg  300,00 toe voor gratis verzending
Your Cart Is Empty

Check out our shop to see what's available