Verpakt en onverpakt warmhouden

Verpakt en onverpakt warmhouden, welk toestel kies ik best?

Niets lekkerder en aanlokkelijker voor een klant dan een warme snack on the go, of een warme bereide maaltijd die je meteen meeneemt. Door producten langer warm te houden, heb je bovendien meer kans om ze te verkopen. Maar hoe doe je dat, wat zijn de verschillen tussen verpakt en onverpakt warmhouden en welke toestellen kies je daar best voor? Ontdek het hieronder.

Producten warm houden

Er zijn drie verschillende manieren waarop professionele toestellen jouw producten warm houden.

  • Hete plaat: je producten blijven warm door ze op een hete plaat te bewaren. Een eenvoudige en goedkope methode, die wel het risico op onderaan aanbakken inhoudt.
  • Bovenwarmte: vaak ter aanvulling van een hete plaat, zodat ook de bovenkant opwarmt door lampen, al geven die niet heel veel warmte. Bovendien is deze methode weinig energie-efficiënt.
  • Circulatie van hete lucht: een innovatieve en efficiënte methode voor het bereiden en warmhouden van verpakte producten. Hou wel rekening met uitdroging van je producten.

Er zijn twee oplossingen om uitdroging van onverpakte producten tegen te gaan. Zo is het mogelijk om het vocht vast te houden door je producten te verpakken. Een andere optie is bevochtiging. In eenvoudige toestellen doe je dat door er een kommetje water in te plaatsen. Meer geavanceerde machines hebben een ingebouwd waterreservoir. Je sluit ze aan op de waterleiding voor automatische bevochtiging.

Verpakt versus onverpakt

De keuze om verpakt of onverpakt warm te houden, hangt dus alvast af van de wijze waarop je je producten bewaart. Verpakte producten warm houden met bovenwarmte of een hete plaat is in het beste geval weinig efficiënt en in het slechtste geval zelfs gevaarlijk. Bij heteluchttoestellen is het verpakken van bereidingen weer net een voordeel.

Daarnaast dien je ook rekening te houden met hoe je je product presenteert aan de klant. Een snack zoals een worstenbroodje bijvoorbeeld is voor een klant minder aantrekkelijk in een saaie, ondoorzichtige verpakking. Met een toestel dat bijna volledig van glas is, zoals van Fri-Jado, maak je je product aantrekkelijker door het optimaal in de kijker zetten. Het is zaak om de gepaste warmhoudkast te voorzien. Zo vind je de balans tussen de ideale temperatuur en de ideale presentatie van je koopwaar.

Onze tips voor verpakt en onverpakt warmhouden

In het uitgebreide assortiment professionele warmhoudkasten van D’Heldt vind je steeds de geschikte oplossing voor jouw situatie. Zo zijn verschillende varianten van de modulaire MDD warmhoudkasten van Fri-Jado perfect om verpakt voedsel langere tijd te bewaren. Voor onverpakte bereidingen raden we dan weer de modulaire MCC met humidifier en de CSD, beide eveneens van Fri-Jado, aan.

Niet zeker op welke manier je best je bereidingen vers houdt? Of zoek je meer informatie over een specifiek type warmhoudkast? Stel ons je vraag, we helpen je zo snel mogelijk verder.

Voeg  300,00 toe voor gratis verzending
Your Cart Is Empty

Check out our shop to see what's available